Účetní kancelář s pobočkami na Vysočině a Prostějovsku

Zkušenosti se zpracováváním účetnictví už od roku 1993 má Šárka Burešová z města Svratka na Vysočině. Klienti se na ni mohou obracet s požadavky o zpracování  daňové  evidence, účetnictví nebo i mezd. Kdo s podnikáním teprve začíná, nebo se u něj ve firmě objevily otázky, na které by potřeboval kvalifikovanou odpověď, může se na Šárku Burešovou obrátit s žádostí o poradenství. Znalosti, poznatky, zkušenosti a často i klientelu tato účetní sdílí se svým synem. Ten se po dokončení vysoké školy začal věnovat stejné profesi jako jeho maminka a od roku 2015 nabízí služby v obci Těšice u Nezamyslic na Prostějovsku. Oba využívají online účetní software ABRA Flexibee. Největší podíl jejich práce tvoří vedení účetnictví a daňová evidence.

Podnikatelé, kteří si u Burešových nechají vést účetnictví, mají díky jeho správnému a profesionálnímu vedení kompletní přehled o všech operacích a také výsledcích firmy. Na základě přesných čísel se mohou rozhodovat, jakým směrem se jejich další podnikání bude ubírat, na jaké aktivity se zaměřit primárně a které naopak potlačit nebo úplně opustit. Pro každého živnostníka je důležité také vedení daňové evidence. Paní Burešová a její syn vedou daňovou evidenci pro plátce DPH i pro ty, na které se tato povinnost nevztahuje. Se službou daňové evidence má každý živnostník svoje příjmy, výdaje a majetek pod kontrolou. Nemůže ho překvapit žádná kontrola, protože jeho daňová evidence je vedena v souladu se všemi právními předpisy.

Kdo nepodniká sám, ale má zaměstnance, ví, jak je tato agenda složitá a administrativně náročná. Zahrnuje nejen přesnou evidenci pracovních výkazů, odvedené práce a s tím související výpočet mzdy, ale také celou řadu dalších úkonů. Podnikatel se musí o svoje zaměstnance postarat od jejich nástupu do firmy, jeho povinnosti nekončí ani případnou výpovědí. Celý tento proces lze svěřit odborníkům a mít jistotu, že žádná povinnost nebude opomenuta.